دوره 12، شماره 4 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khanzadi M, Chalekaee A. Property Improvement of Iranian LWAC: Investigation of Mechanical Properties and Stress-Strain Curve. MCEJ 2012; 12 (4) :79-89
خانزادی مصطفی، چاله‌کایی علیرضا. بررسی مشخصات مکانیکی و منحنی تنش- کرنش بتن سبک‌دانه موجود در ایران. مهندسی عمران مدرس. 1391; 12 (4) :79-89

1- دانشگاه علم و صنعت ایران
- در این پژوهش امکان استفاده از سنگدانه های اسکوریا و لیکای موجود در کشور برای تولید بتن سبک دانه پرمقاومت بررسی شده است. براساس طرح های گوناگون اختلاط و روش های مرسوم، تولید بتن سبک دانه ای با مقاومت فشاری 28 روزه ی بیشتر از 40 مگاپاسکال که بتوان آن را در بتن مسلح به کار برد، ممکن شد. برای بررسی مشخصات مکانیکی کوتاه مدت این بتن، آزمایش های مختلفی چون وزن مخصوص بتن، مقاومت فشاری، مدول الاستیسیته استاتیکی و ضریب پواسون انجام شد؛ روابطی نیز برای پیش بینی مدول الاستیسیته استاتیکی این بتن ها براساس مقاومت فشاری و وزن مخصوصشان در سن 28 روز ارائه شده است. مشخص شد که با افزایش وزن بتن با تغییر در بافت دانه بندی، مقاومت فشاری و مدول الاستیسیته بتن های آزمایش شده، افزایش یافته است. استفاده از دوده سیلیسی نیز در بهبود مقاومت فشاری این بتن ها مؤثر بوده است. نتایج نشان می دهند که اسکوریا و لیکا در بهبود مشخصات مکانیکی نمونه ها مؤثر بوده که اسکوریا به نتایج مناسب تری رسیده است. منحنی تنش- کرنش بتن های مطالعه شده بررسی شد و توصیه هایی برای تخمین این منحنی ها ارائه شد. بر اساس نتایج، منحنی ها در شاخه های صعودی و نزولی تقریباً خطی بودند.

دریافت: 1392/1/14 | پذیرش: 1392/1/14 | انتشار: 1392/1/14