دوره 14، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 115-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghoddousi P. Evaluation of yield stress and plastic viscosity of self-consolidating concrete mixtures containing stone powder using new concrete rheometer made for the first time in Iran. MCEJ 2014; 14 (3) :107-115
قدوسی پرویز، شیرزادی جاوید علی اکبر، رحمانی چراتی یاسر. بررسی تنش جاری شدن و ویسکوزیته پلاستیک مخلوط های بتن خود تراکم حاوی پودر سنگ با استفاده از دستگاه رئومتر بتن ساخته شده برای اولین بار در ایران. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (3) :107-115

1- دانشگاه علم و صنعت ایران - دانشکده مهندسی عمران
استفاده از بتن خود تراکم در پروژه های عمرانی بدلیل مزایای آن شامل کیفیت بالا و جاری شدن تحت وزن خود بدون نیاز به لرزش ، در حال افزایش است. رئولوژی این بتن یکی از خواص بسیار مهم آن است که بر روی خصوصیات مکانیکی و دوام آن تاثیر چشمگیری دارد. در این تحقیق با استفاده از دستگاه رئومتر ویژه بتن که برای اولین بار در ایران ساخته شده ، پارامتر های رئولوژی بتن خود تراکم تعیین شده است. برای اعتبار سنجی عملکرد دستگاه و کالیبراسیون آن از روغن با ویسکوزیته مشخص استفاده شده است. مقدار ویسکوزیته پلاستیک بدست آمده توسط دستگاه برابر 208/2 پاسکال ثانیه و مقدار ارائه شده ویسکوزیته روغن توسط کارخانه برابر 219/2 شده است. بنابراین نتایج نشان می دهد که دستگاه رئومتر ساخته شده بخوبی منطبق با طرح بوده و پارامتر های رئولوژی توسط دستگاه با دقت مناسبی قابل تعیین است. همچنین چند مخلوط آزمایشی بتن خود تراکم حاوی دو نوع پودر سنگ به عنوان پر کننده ساخته شده است. مقادیر محاسبه شده ویسکوزیته پلاستیک و تنش تسلیم این مخلوط ها نشان می دهد نمونه حاوی پودرسنگ آهک تا 200 کیلوگرم در متر مکعب بهترین عملکرد را نشان می دهد و با افزایش این مقدار به 300 کیلوگرم در متر مکعب مقدار تنش جاری شدن بتن افزایش می یابد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: عمران
دریافت: 1390/11/23 | پذیرش: 1393/3/1 | انتشار: 1393/11/1