دوره 14، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 152-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Massumi A. Redundancy in RC Moment Resisting Frames II: Evaluating the Effects of Redundancy on Seismic Behavior. MCEJ 2014; 14 (3) :139-152
محمدی رامین، معصومی علی، مشکوه‌الدینی افشین. تأثیرات نامعینی بر رفتار لرزه‌ای قاب‌های خمشی بتن مسلح. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (3) :139-152

1- دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشگاه خوارزمی
2- مدیر گروه مهندسی عمران / تهران، خ دکتر مفتح، دانشگاه خوارزمی، دانشکده فنی و مهندسی
3- عضو هیئت علمی / دانشگاه خوارزمی
نامعینی سازه‌ها یک مفهوم نامستقل در مهندسی سازه است که وابستگی ذاتی به عواملی چون مقاومت افزون و شکل‌پذیری سازه‌ها دارد؛ با این وجود عموم پژوهشگران افزایش نامعینی را خاصیتی مطلوب در سازه‌ها برای مقابله موثرتر در برابر بارهای تصادفی نظیر بارهای زلزله دانسته‌اند. در این پژوهش به منظور تفکیک نقش نامعینی از مقاومت‌افزون، تعدادی سازه بتن مسلح با سیستم قاب خمشی که مقاومت نهایی یکسان دارند طرح شده است. رفتار لرزه‌ای این سازه‌ها، از نقطه نظر پارامترهای پاسخ دینامیکی سازه‌ها، تحت شتاب‌نگاشت‌های طبیعی زلزله مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین کفایت ضرایب رفتار به‌دست آمده در این تحقیق، به عنوان شاخصی از کیفیت رفتار سازه‌ها در زلزله، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل بیانگر این است که: الف) افزایش نامعینی به تنهایی نمی‌تواند معیاری برای بهبود رفتار سازه‌ها تلقی شود و باید تاثیرات نامعینی بر سایر پارامترهای موثر بر رفتار سازه‌ها لحاظ شود. ب) ضرایب رفتار به‌دست آمده در این تحقیق می‌تواند به عنوان شاخصی از کیفیت رفتار سازه‌ها، برای بارگذاری‌هایی که در سازه تغییر مکان نسبی به میزان مشخصی ایجاد می‌کنند، باشد؛ اما برای بارگذاری‌هایی که تغییر مکان نسبی بیش از آن حد مشخص ایجاد می‌کنند، رفتار سازه‌ها به طور معمول از ضریب رفتار تبعیت نمی‌کند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: زلزله|سازه
دریافت: 1392/7/28 | پذیرش: 1393/3/3 | انتشار: 1393/11/1