دوره 17، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 182-172 | برگشت به فهرست نسخه ها

Analytical Investigation of Proposed Semi-Rigid Beam to Column Frame Connections. MCEJ 2017; 17 (3) :172-182
مدح خوان مرتضی، بهرامی سعید، ناظمی نیما. بررسی عددی اتصالات پیشنهادی تیر به ستون نیمه‏صلب در قاب‏های بتنی پیش‏ساخته تحت بار جانبی. مهندسی عمران مدرس. 1396; 17 (3) :172-182

1- دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده- استفاده از سازه‏های بتنی پیش‏ساخته با توجه به مزایایی از قبیل سرعت اجرای بالا، کنترل کیفیت بیشتر و ... در سال‏های اخیر رو به افزایش بوده است. به دلیل منقطع بودن قطعات سازه‏ای، اتصالات در این‏گونه سیستم‏ها نقش بسیار مهمی در رفتار موضعی و کلی سازه ایفا می‏کنند. اجرای اتصالات تیر به ستون کاملا گیردار عموما مشکل و زمان‏بر هستند. بنابراین اتصالاتی که علاوه بر برآورده کردن نیازهای مکانیکی سازه، اجرای آن‏ها ساده و سریع باشد، از اهمیت ویژه‏ای برخوردار هستند. در این مقاله دو اتصال پیشنهادی تیر به ستون بتنی پیش‏ساخته با استفاده از نرم‏افزار آنالیز اجزاء محدود غیر خطی ABAQUS 6.10 مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ اتصالات با اتصال معادل یکپارچه از نظر مقاومت جانبی، سختی جانبی، شکل‏پذیری و جذب انرژی مقایسه گردیده است. مقاومت جانبی اتصالات پیشنهادی و سختی جانبی آن‌ها به ترتیب بیش از 95 درصد و 80 درصد مقاومت و سختی جانبی اتصال یکپارچه نظیر حاصل شد. شکل‏پذیری اتصالات بین 70 تا 80 درصد اتصال معادل یکپارچه محاسبه شد. البته نتایج حاصل از مطالعات آزمایشگاهی می‏تواند اندکی متفاوت باشد. با توجه به نتایج حاصل از محاسبات، این اتصالات می‏تواند جایگزین مناسبی برای اتصالات تیر به ستون کاملا گیردار در سازه‏های بتنی پیش‏ساخته باشند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1394/1/25 | پذیرش: 1395/10/18 | انتشار: 1396/6/1