دوره 15، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohebkhah A, Sarvecheraghi A. Nonlinear Analysis of Unreinforced Masonry Buildings Using Distinct Element Method. MCEJ 2015; 15 (3) :85-92
محب خواه امین، سروچراغی احمد. تحلیل غیرخطی ساختمانهای بنایی غیرمسلح به روش اجزاء مجزا. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (3) :85-92

1- سرپرست دانشکده مهندسی عمران و معماری
2- دانشجو
در این مقاله یک مدل اجزاء مجزای سهبعدی برای تحلیل غیرخطی ساختمانهای بنایی غیرمسلح تحت بارجانبی استاتیکی یکنوا توسعه مییابد. به منظور صحت سنجی مدل مذکور از نتایج آزمایش یک ساختمان بنایی دوطبقه که طبق ضوابط استاندارد 2800 در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن انجام شده است استفاده میشود. با توجه به کم بودن تنشهای ثقلی در ساختمانهای بنایی متداول، برای توصیف خصوصیات رفتاری آجرها از مدل ارتجاعی و برای درزههای ملات از مدل موهر-کولمب استفاده گردید. نتایج به دست آمده حاکی از این است که مدل توسعه یافته به خوبی قادر به شبیهسازی رفتار غیرخطی ساختمانهای بنایی غیرمسلح میباشد و از آن میتوان برای انجام مطالعات پارامتری و رفتارسنجی آنها استفاده نمود. نظر به اینکه در بررسی ظرفیت باربری ساختمانهای بنایی در هر جهت از اثر دیوارهای متعامد صرف نظر می شود، لذا با انجام یک مطالعه پارامتری، میزان تاثیر این دیوارها نیز بررسی شد. نتایج مطالعه پارامتری نشان داد که دیوارهای عمود بر جهت بارگذاری در ساختمان مورد بررسی، درصد قابل توجهی از ظرفیت برشی ساختمان را تامین میکنند.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1392/4/11 | پذیرش: 1394/5/21 | انتشار: 1394/7/1