دوره 13، شماره 2 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 37-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dindar M, Hasani A, Kavoosi A, Mohsenzadegan H. Measured Shear Strength and Hardness of Asphalt Mixtures Using Shear Devices Designed and Built. MCEJ 2013; 13 (2) :27-37
دیندار محمد، حسنی ابوالفضل، کاووسی امیر، محسن‏زادگان هومن. تعیین مقاومت و سختی برشی مخلوط‌های آسفالتی با استفاده از دستگاه‌های برشی مورب و قائم. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (2) :27-37

1- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده- بررسی­های انجام شده نشان می دهد که بهبود و افزایش مقاومت مخلوط­های آسفالتی در برابر تنش­های برشی باعث کاهش و به تاخیر افتادن خرابی­هایی نظیر شیارافتادگی در روسازی­ها خواهد شد. هزینه­هایی که هر ساله در کشور صرف بهبود و مرمت روسازی­های آسیب دیده می­شود، اهمیت بهبود مقاومت روسازی­ها را در برابر تنش­های برشی وارده بخوبی مشخص می­نماید. هدف از این تحقیق ارزیابی عملکرد دو نوع دستگاه برشی طراحی و ساخته شده در آزمایشگاه دانشگاه تربیت مدرس بمنظور اندازه­گیری مقاومت و سختی برشی مخلوط­های آسفالتی است. با شناخت و ارزیابی پارامترهای موثر در افزایش مقاومت برشی مخلوط­های آسفالتی می­توان مخلوط­های آسفالتی با مقاومت برشی مناسب را طراحی نمود. شکست یا جداشدگی در مخلوط­های آسفالتی می­تواند در حالت­های برش خالص، کشش خالص، برش همراه با فشار و برش همراه با کشش صورت گیرد. در این تحقیق برای ارزیابی مقاومت برشی مخلوط­های آسفالتی ساخته شده با دو نوع قیر خالص با درجه نفوذ مختلف، دو نوع دستگاه برشی طراحی و ساخته شد و نمونه­های مارشال ساخته شده با دو نوع قیر تحت اثر نیروی برش خالص (دستگاه قائم) و فشاری – برشی (دستگاه مورب) گسیخته شدند و حداکثر مقاومت و سختی برشی نمونه­ها تعیین گردید. آزمایشات نشان دادند که مقاومت و سختی برشی مخلوط­های آسفالتی حاوی قیر خالص 70/60 در مقایسه با مخلوط­های آسفالتی حاوی قیر خالص 100/85 بیشتر است. با استفاده از هر یک از این دو دستگاه می­توان پارامترهای مختلف تاثیرگذار در مقاومت و سختی برشی نمونه­ها را بررسی کرد.

دریافت: 1392/5/26 | پذیرش: 1392/2/1 | انتشار: 1392/5/26