دوره 14، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

emami E, Kheiroddin A, Sharbatdar M. Investigation of Steel Curb Effect on Nonlinear Behaviour of Reinforced Concrete Frames With Finite Element Method. MCEJ 2014; 14 (3) :1-15
امامی ابراهیم، خیرالدین علی، شربتدار محمد کاظم. بررسی تاثیر دستک فلزی بر رفتار غیر خطی قابهای بتن آرمه به کمک روش المان محدود. مهندسی عمران مدرس. 1393; 14 (3) :1-15

1- سمنان - سرخه - خیابان شهدا پلاک ٣٧ کد پستی 3551645575
2- رییس دانشگاه سمنان و عضو هیئت علمی
3- عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
به دلایلی ممکن است سازه های موجود نیاز به بهسازی داشته باشند که این عمل، شامل احیاسازی سازه های آسیب دیده توسط یک زلزله یا عوامل دیگر، یا مقاوم سازی و تقویت یک سازه خسارت ندیده که با آیین نامه های بارگذاری و طراحی ویرایش قدیم یا حتی بدون کد، طراحی و ساخته شده اند، می شود، لذا بهسازی سازه های مقاوم در برابر زلزله امری ضروری بنظر می رسد. در این مقاله نتایج تحلیل غیر خطی المان محدود یک قاب بتن آرمه معمولی و همچنین تقویت شده با دستک و طوقه فلزی، تحت بار جانبی افزاینده نشان داده می شود. تاثیر دستک فلزی بر رفتار خطی و غیر خطی قاب بتن آرمه و همچنین افزایش سختی، مقاومت نهایی و میزان جذب انرژی و شکل پذیری قاب مورد بحث قرار می گیرد. نتایج آزمایشگاهی یک قاب بتن آرمه یک دهانه یک طبقه انتخاب شده و پس از کالیبراسیون مدل عددی و اطمینان از صحت و دقت نتایج، پارامترهای مذکور بررسی می شوند. نتایج تحلیل کامپیوتری نشان می دهد که استفاده از طوقه و دستک فلزی بصورت فشاری و کششی با مساحت 5 ‏‏, 5/7 و10 سانتیمتر مربع در قاب مورد نظر، باعث افزایش قابل توجه سختی و مقاومت نهایی و کاهش تغییر مکان نهایی قاب بتن آرمه می شود. همچنین دستک با جاری شدگی خود به عنوان سیستم دفاعی اول در برابر بارهای جانبی، می تواند مانند فیوزی، جذب انرژی و میزان شکل پذیری را افزایش دهد و تنشهای ناشی از بار جانبی را در اطراف چشمه اتصال کاهش دهد.

دریافت: 1389/8/29 | پذیرش: 1393/11/1 | انتشار: 1393/11/8