دوره 15، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 175-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karami Mohammadi R. Performance-based design optimization under the set of earthquake records using the uniform deformation theory. MCEJ 2015; 15 (1) :165-175
کرمی محمدی رضا، قاسم اف علی. طراحی بهینه بر مبنای عملکرد تحت مجموعه رکوردهای زلزله با استفاده از مفهوم تئوری تغییر شکل یکنواخت. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (1) :165-175

1- سرپرست تحصیلات تکمیلی/ دانشکده عمران/ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشجوی کارشناسی ارشد/دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
طراحی بر مبنای عملکرد یکی از روش‌های نسبتاً جدید در طراحی لرزه‌ای سازه‌ها می‌باشد که به عنوان جایگزینی برای روش‌های متداول طراحی که بر مبنای نیرو می‌باشند، مطرح گردیده است. یکی از روش‌های طراحی بهینه بر مبنای عملکرد که در سال‌های اخیر جهت بهینه‌سازی پاسخ لرزه‌ای سازه‌ها معرفی شده است، بهینه سازی بر اساس تئوری تغییر شکل یکنواخت می‌باشد. بررسی پیشینه‌ی بهینه‌سازی با استفاده از این تئوری نشان می‌دهد که تاکنون غالباً محققین از این تئوری جهت بهینه‌سازی پاسخ‌ سازه‌ها تحت هر رکورد زلزله به صورت مجزا بهره برده‌اند. این مقاله با استفاده از مفهوم تئوری تغییر شکل یکنواخت الگوریتمی را جهت طراحی بهینه بر مبنای عملکرد سازه‌های قاب خمشی فولادی ارائه می‌دهد و از آن جهت طراحی بهینه‌ی سازه‌های سه و نه طبقه قاب خمشی فولادی تحت همزمان هفت رکورد زلزله بهره می‌گیرد. همچنین نتایج حاصل از بهینه یابی تحت مجموعه رکورد‌های زلزله با طرح‌های بهینه‌ی بدست آمده با استفاده از الگوریتم مشابه و تحت آنالیز پوش‌اور، مقایسه شده‌اند.
نوع مقاله: طرح پژوهشی | موضوع مقاله: زلزله|سازه|عمران
دریافت: 1392/11/30 | پذیرش: 1394/2/1 | انتشار: 1394/2/27