دوره 13، شماره 5 - ( 1392 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 78-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Massumi A, Shekari M, Ahmadi M. Evaluation of Seismic Strengthening of Steel Braced Frames using Steel Shear Walls. MCEJ 2013; 13 (5) :65-78
معصومی علی، شکاری مهدی، احمدی مصطفی. ارزیابی مقاوم‌سازی لرزه‎ای قاب‎های فولادی مهاربندی شده به‌کمک دیوارهای برشی فولادی. مهندسی عمران مدرس. 1392; 13 (5) :65-78

1- دانشگاه خوارزمی
 استفاده از دیوارهای برشی فولادی به دلیل مزایای فراوانی که نسبت به سایر سیستم‎های مقاوم در برابر زلزله دارند، قابل توجه است. از مزایای این سیستم می‎توان به شکل پذیری و جذب و استهلاک انرژی زیاد با وجود سختی بالا و اقتصادی بودن آن اشاره کرد. با عنایت به خطر لرزه‎خیزی بالا و نیاز به مقاوم سازی بسیاری از ساختمان‎ها در برابر زلزله، استفاده از این سیستم لرزه‎بر، مناسب و مقرون به صرفه به‎نظر می‎رسد. در تحقیق حاضر به بررسی مقاوم سازی قاب‎های فولادی مهاربندی شده همگرا با استفاده از دیوارهای برشی فولادی پرداخته شده است. تمرکز پژوهش بر روش‎هایی است که در آن‎ها مقاوم سازی تنها با اضافه کردن المان‎های دیوار برشی فولادی به قاب مهاربندی شده صورت می‎پذیرد. ابتدا تعدادی قاب فولادی مهاربندی شده ی غیرمقاوم به عنوان قاب‎های پایه انتخاب و مدل سازی شده اند. قاب‎های پایه با اضافه کردن پانل‎های فولادی به روش‎های مختلف، مقاوم سازی می شوند. سپس همه قاب‎های پایه و قاب‎های مقاوم سازی شده به صورت استاتیکی غیرخطی تحلیل می شوند. از مقایسه ی مدل‎هایی که در آن‎ها بهسازی لرزه‎ای به‎کمک تعویض سیستم لرزه‎بر از مهاربندهای فولادی همگرا به دیوارهای برشی فولادی صورت پذیرفته است، با سایر روش‎های مقاوم سازی مورد مطالعه، می‎توان به رفتار لرزه‎ای بهبودیافته ی قاب‎های بهسازی شده پی‎برد. مطالعه ی حاضر نشان می‎دهد در قاب‎های فولادی مهاربندی شده، با رعایت پاره‎ای نکات علمی، فنی و اجرایی، تعویض سیستم باربر جانبی از مهاربندهای فولادی همگرا به دیوار برشی فولادی نازک، می‎تواند به عنوان روشی مناسب برای مقاوم سازی و بهسازی طیف وسیعی از قاب‎های فولادی موجود، استفاده شود.

دریافت: 1392/10/28 | پذیرش: 1392/10/1 | انتشار: 1392/10/28