دوره 15، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 143-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

naghipour M, Salimbahrami S, Nemati M. The Role of Ductile Behavior of Connection Elements on Seismic performance of CBF. MCEJ 2015; 15 (1) :131-143
نقی پور مرتضی، سلیم بهرامی سید رضا، نعمتی مرضیه. نقش المان های با رفتار شکل پذیر در عملکرد لرزه ای قابهای دارای مهاربند همگرا. مهندسی عمران مدرس. 1394; 15 (1) :131-143

1- مدیر گروه دانشکده عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
2- دانشجو
3- دانشجوی دکترا
در این پژوهش، سعی شده است تا نوع جدیدی از مستهلک کننده های انرژی معرفی شود. این مستهلک کننده متشکل از یک حلقه که موجب افزایش شکل‌پذیری و جذب انرژی زلزله شده، در سازه های مهاربندی قابل نصب می باشد. همچنین در هنگام وقوع زلزله، عضو مستهلک کننده قسمت قابل توجهی از انرژی ورودی به سازه را با ورود به مرحله غیر خطی و تشکیل مفاصل خمیری خمشی، مستهلک کرده و بدین صورت از ورود دیگر اعضای سازه به مرحله غیر خطی و همچنین کمانش اعضای مهاربندی جلوگیری کرده یا آنرا به تعویق می اندازد. برای افزایش ظرفیت باربری این عضو نیز، از یک قوطی که توسط صفحات اتصال به حلقه شکل‌پذیر متصل می شود، استفاده شده است. با افزایش قطر میزان شکل پذیری آن کاهش یافته و با افزایش ضخامت حلقه میزان شکل‌پذیری آن افزایش می‌یابد. تنشها و تغییر شکلها با استفاده از تحلیل غیر خطی به روش المان‌های محدود و تحت اثر بارهای رفت و برگشت ، مطالعه شده است. منحنی های هیسترسیس بدست آمده حاکی از آن است که المان معرفی شده میتواند به عنوان یک عضو جاذب انرژی و همچنین یک فیوز جهت کنترل کمانش یک بادبند عمل کند، ضمن آنکه شکل پذیری لازم را نیز تامین کنند. همچنین عملکرد المان پیشنهادی در یک قاب دو بعدی با مهاربند همگرا تحت تحلیل استاتیکی غیر‌خطی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج حاصله حاکی از کاهش برش پایه و افزایش شکل‌پذیری در سازه می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله اصلی | موضوع مقاله: سازه
دریافت: 1392/3/25 | پذیرش: 1394/2/1 | انتشار: 1394/2/27